27.8.20

OSMICE 7,8,9

 

Novi zadaci u nedjelju 

30.8.2020. u 17:00 


Novi zadaci su spremni, opet ćemo imati 3 temom vezana osmoslovčana pojma, ovaj put će biti još lakše otkriti ih i riješiti sve tri zadatka.

Onima koji ne uspiju biti s nama u zakazano vrijeme predlažem da se naknadno pozabave osmicama (otvarajući linkove sa PDF fajlovima, najprije originalnu verziju, pa poslije, ako je potrebno, naredne sa olakšanjima). 

Kao rješenje je dovoljno poslati samo osam osmica iz mreže. Rješenja možete slati ovdje kao komentar ili na e-mail adresu hodzich@gmail.com. Komentari su sada otvoreni ali će biti blokirani prije početka rješavanja. Svi poslani komentari će biti vidljivi nakon isteka vremena (u 20:00).

Utvrdićemo odvojeno najuspješnije rješavače za svaku od tri mreže.

Ukupni pobjednik je rješavač koji u 20:00 ima najviše ispravnih od ukupnih 192 polja (8x8x3). U slučaju istog rezultata odlučiće vrijeme.

Svaki slučaj eventualnih dvostrukih ili višestrukih rješenja će biti prosuđivan odvojeno - ako postoji bitna razlika u kvalitetu opcija (poznatost pojmova) to će biti odlučujući faktor. Zadatak rješavača je da otkrije najbolju opciju. Naravno, zadatak organizatora je da pokuša sve da izbjegne različita rješenja, ali nepredvidiva mogućnost će ponekad postojati.