28.6.21




KAKO DALJE


Pozdrav svima

Obećah se javiti da zajedno planiramo kako dalje, išlo je po onom danas ću, sutra ću, sve čekajući da se nešto promijeni, pomakne u meni, oko mene, bliže i dalje...

Godišnji je bio vrijedan truda i troška, prijatno, zanimljivo, aktivno. Sa popuštanjem korone mnogo šta se mijenja na mom poslu, mnogo više obaveza, stresa, vožnje i slično, već se odražava na energiju. Povećane su i obaveze mimo posla, neke stvari sam odgađao, sad su se skupile, neke nove iskrsle... Enigmatike ostaje najbolja protivteža, komentiranje na blogovima nije ni opuštanje ni užitak, tek rezultat mog osjećaja da neke stvari treba i vrijedi reći, pišem brzo, nije neko značajno vrijeme utrošeno na to. Kreativan rad je nezamjenjiv.

Dakle, svakako bih želio nastaviti sa našim druženjima, pitanje je koliko često, u kojim terminima, na isti način ili nešto mijenjati.

Predlažem da ja ne sugeriram ništa, vi znate svoje mogućnosti, navike, želje, napišite e-mailom ili na blogu kako vidite sve skupa. Sezona je druženja, kupanja, izleta, putovanja... ni prije nismo imali veliki broj, svakako je potrebno ići prema održavanju solidnog broja učesnika što, naravno, ne znači da prihvatate ikakvu obavezu.

Imam priloge primljene od Dragiše (osmice) i Žarka i Marka (bušmani), HVALA MOMCI! Malko se bojim u vezi rješivosti, rado bih čuo od vas kako vidite mogućnosti značajnijeg pomaganja za slučaj problema sa rješivošću (i za budućnost).

Hvala vam na podršci dosad, bilo mi je čast i užitak spremati ova druženja, smatram ih značajnim eksperimentom i iskustvom, ponosan sam na sve nas, idemo vidjeti kako dalje.

Srdačno

Hajro

3 komentara:

Luka Jelavić kaže...

Hajro, hvala na javljanju. Svi imamo određenih obaveza, bez obzira na godine. Volio bih nastaviti druženje, pa bih predložio da bušman i osmice idu naizmjenično tjednom, tako da bi osmica nedjeljom bilo zapravo manje. Možda uzeti neki dan u tjednu, možda kad nema čestih (sportskih i sličnih) događanja. Obiteljskih će uvijek biti i dobro da je tako. Možda ponedjeljkom, naizmjenično bušman i osmice? Da, rješivost je važna, ali što tu napraviti osim autorskog nadahnuća i takvog opredjeljenja. Pomoćna slova su dobra i važna pomoć. Kad bi bilo neko natjecanje ili liga, moglo bi se za svako neriješeno ili krivo upisano slovo oduzeti po jedan bod od ukupnog broja bodova koliko ima ukupno polja (slova) za rješavanje. Ne znam, bacio sam na "papir", treba vidjeti. A, do nekog boljeg rješenja, zadovoljan sam i dosadašnjim. Pozdrav ekipi iz Istre.

Hajro kaže...

Hvala i tebi Luka, … nadajmo se da će se javiti i drugi, dobio sam i dvije e-mail poruke, zahvaljujem i na njima… čekamo ostale, ovo ne znači nikakvu obavezu… Evo još par riječi.

Ovaj naš zajednički eksperiment je uspješan i logično bi bilo nastaviti. Uspjeh je u tome što smo svi uživali i prihvatali ovo kao izazov, eksperiment i hobističko druženje. Uspjeh je i u doprinosu enigmatskoj praksi i teoriji. Dobra volja, ideje, energija, mogućnosti… postoje, na neki način će biti nastavljeno.

Božo kaže...

Obzirom na vladajuće okolnosti(ljetno doba,popuštanje svih zabrana),a uzimajući u obzir da nema zainteresovanih ni za komentarisanje,možda i treba pustiti neko vrijeme da se srede misli i očekivanja od ovakvih druženja.Ovo tim prije jer i Hajro ima povećanih obaveza.Možda mu je potrebna veća pomoć oko organizacije i radova,kao što je bilo slučajeva u posljednje vreme.Vrijedi razmisliti ako nas zanima ova vrsta druženja.
Pozdrav Hajri koji je već tutnjao,a svim ostalim srećan ljetni odmor.